fredag 28 mars 2014

Pytteprocess och datatips

Idag har vi haft värsta vårvädret här; 16 grader, sol och mycket måttligt med vind. Härligt! Inte dumt att vara föräldraledig såna här dagar. Vi har hängt på lekplats med kompisar och ätit lunch och fikat ute. Nu vill man ju bara att detta ska hålla i sig heeela våren :-) Passade på att fotografera lite på altanen (fast när den var i skugga). 

Först ut det färdiga lila pyttetäcket. Hittade en jättefin flanellbaksida som passade bra i färger på Tyglagret i Kållered. Det var ganska dyrt och dessutom otrevlig personal så det dröjer nog tills jag åker dit igen. Men fint blev det på täcket i alla fall :-) 
Färdigt lila pyttetäcke och lille O 11 månader.
Och så har toppen till pakettäcket blivit klart. Detta är tänkt att bli mitt indigo pyttetäcke. Svår färg att få fatt i. Vissa tyger är mer indigo än andra. Men på det stora hela får det funka. 
Paket på sidan. Vete 17 hur jag lyckas få bilden upprätt,
jag gav upp efter 5 försök... 
Till sist vill jag dela med mig av tipset för att slippa alla jobbiga spammail som jag fick av Birgitta i Gävle med bloggen Giggis liv och lappar
 "Prova att ändra från från att alla kan skriva i din gästbok till "Open ID". Jag gjorde så och då slapp jag alla Spam, samtidigt som besökarna slipper ordverifieringen som är så trist."
Efter att ha ändrat så har det inte kommit ett enda knasmail om kommentarer på bloggen. Och jag håller med om att ordverifiering är trist. Tack Birgitta!! 
PS - oj, tack för update igen Birgitta. Nu har jag tagit bort ordverifieringen... Håller tummarna att dummailen håller sig borta. 

Trevlig helg! Jag ska testa pulled pork fast på lamm. Verkar mums. Hoppas gästerna tycker det samma. 

5 kommentarer:

 1. Så läckert ditt pyttetäcke är och vilken tur att du hittade ett så passande tyg till baksidan. Trist bara att du inte blev trevligt bemött i affären. Fattar de inte att det är oss kunder de lever av?
  Hm, när jag skulle skicka iväg kommentaren så visar det sig att du HAR ordverifiering kvar. Testa dina inställningar :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, tack igen Birgitta. Det var ju just snyggt att gå ut och tipsa om nåt jag inte hade koll på :-) Nu har jag ändrat. Håller tummarna att de knasiga mailen fortsätter hålla sig borta.

   Radera
 2. Dina små täcken är jättefina! Och den lille som kikar fram är väldigt söt! :-)

  SvaraRadera
 3. Fina färgglada pyttetäcke!! kram Veronica

  SvaraRadera
 4. Jag blev mycket förtjust i Din färg- och tygkombination i Ditt pyttetäcke!

  Dollandesign

  SvaraRadera